Kayıt Yenileme ve Derse Yazılım

15 Eylül 2023 Cuma

Enstitümüzde her güz ve bahar döneminde “Derse Kayıt / Kayıt Yenileme” işlemleri ilgili yönetmeliğimizde belirtilen kayıtlanma koşulları çerçevesinde gerçekleştirilir. Öğrencilerimiz, her öğretim döneminde “Derse Kayıt / Kayıt Yenileme” işlemlerini gerçekleştirmelidir.

Enstitümüzde
 “Derse Kayıt / Kayıt Yenileme” işlemleri akademik takvimde belirtilen tarihlerde gerçekleştirilmektedir.  “Derse Kayıt / Kayıt Yenileme” işlemleri Üniversitemiz Öğrenci Bilgi Sisteminden (https://ekampus.erdogan.edu.tr/) yapılmaktadır.

LEE7000 Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Yayın Etiği dersi zorunlu ders olup; Enstitümüze yeni kayıt yapan öğrenciler ile 3. yarıyılında bulunan öğrencilere bu ders öğrenci işleri tarafından otomatik olarak atanmıştır.Bu ders hariç diğer derslerin seçimi ve kayıtlanması öğrenciler tarafından yapılmalıdır.

“Derse Kayıt / Kayıt Yenileme”
 işlemlerinde ders seçimi öncelikle öğrenci tarafından gerçekleştirilecektir. Ancak öğrencinin ders seçimlerinde danışmanı ile irtibat içinde olması önemlidir. Ders kayıt işlemlerini gerçekleştirmeyen veya ders kayıt işlemlerini gerçekleştirip danışmanı tarafından onaylanmayan öğrenciler o dönem için kayıtsız sayılır ve öğrencilik haklarından faydalanamaz. Bu yüzden ders kayıtlarının zamanında ve eksiksiz olarak yapılması önem arz etmektedir.

ÖĞRENCİLERİN DANIŞMANINA AİT UZMANLIK ALAN DERSİNİ SEÇMESİ GEREKMEKTEDİR.
ÖĞRENCİ BİRİNCİ DÖNEMDE HANGİ UZMANLIK ALAN DERSİNE YAZILMIŞ İSE HER DÖNEM O UZMANLIK ALAN DERSİ İLE DEVAM EDECEKTİR (Örnek: UAD8000 Uzmanlık Alan Dersi I seçilmiş ise, yine aynı ders devam edilmesi gerekmektedir).

Not: Özellikle zorunlu derslerde sorun yaşamamanız adına web sayfamızda yer alan ders planlarının kontrol edilerek “Derse Kayıt / Kayıt Yenileme” işlemlerinin yapılması gerekmektedir. Ders Planlarına aşağıda yer alan bağlantılardan ulaşabilirsiniz.
Doktora programı ders planları
Tezli Yüksek Lisans programı ders planları
Tezsiz Yüksek Lisans programı ders planları

Not: Tezli Yüksek Lisans ve Doktora programlarında dördüncü dönemin sonuna kadar teorik ders ve seminerlerini tamamlayamayanların kayıtları silinir.

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi kayıt yenileme ve ders kayıt işlemleri 18-24 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.
Öğrenim ücreti/katkı payı ödeme işlemleri ise 18-22 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacaktır (Katkı payı ve öğrenim ücretleri için tıklayınız.).
Harç borcunun olup olmadığı Öğrenci Bilgi Sistemine girildiğinde görüntülenebilmektedir.

Not: Ders kaydı danışmanları tarafından onaylanan öğrencilerin transkriptlerini kontrol etmeleri gerekmektedir.
2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı kayıt yenileme/ders kayıt işlemleri süreci için tıklayınız.

DİKKAT! Yabancı uyruklu öğrenciler ile Tezli Yüksek Lisans Programlarında 5. ve sonraki, Doktora programlarında 9. ve sonraki dönemlerinde olan öğrencilerimiz Akademik Takvimde belirtilen 18-22 Eylül 2023 tarihleri arasında YARIYIL KATKI PAYI – ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEMESİ yaptıktan sonra ders kaydı yapabileceklerdir.

BİLİMSEL HAZIRLIK ÖĞRENCİLERİ
Bilimsel hazırlık öğrencileri, “Derse Kayıt / Kayıt Yenileme” işlemi yapmayacaklardır. Bu durumdaki öğrenciler belirlenen bilimsel hazırlık derslerine otomatik olarak yazdırılacaklardır. Bununla beraber lisansüstü programdan ders almak isteyen bilimsel hazırlık öğrencileri 18-22 Eylül 2023 tarihleri arasında kayıtlı oldukları lisansüstü programdan 1 (bir) ders alabilirler (Ders alma talep formu için tıklayınız.)

2023-2024 Güz Dönemi Bilimsel Hazırlık Dersleri için Tıklayınız

BAŞKA PROGRAMDAN DERS ALMA
Ders kaydını gerçekleştiren öğrencilerimiz 18- 22 Eylül 2023 ders yazılım tarihleri arasında Anabilim Dalı Başkanlıklarına (tezli yüksek lisans / doktora) bir dilekçe ile başvurarak başka bir lisansüstü programdan ders alma talebinde bulunabilirler. Bu tarihler dışında yapılacak başvurular işleme alınmayacaktır.

Not: Lisansüstü Yönetmeliğimizin madde 16/7 “Lisansüstü programlarda öğrenciler başka lisansüstü programlardan ders alabilirler. Alınan bu dersler okudukları programdan mezun olmak için gerekli asgari ders kredisine sayılmaz.”

Tüm öğrencilerimize eğitim öğretim süreçlerinde başarılar dileriz.